Hoe werkt payroll?

Jouw werkgever heeft gekozen voor een samenwerking met Pronkert Payroll. Dit houdt in dat wij onder andere de personeels- en salarisadministratie verzorgen en hem of haar begeleiden bij ziekteverzuim en re-integratie.

Maar voor jou als medewerker heeft het ook veel voordelen. In de praktijk betekent het dat jij je dagelijks werk gewoon bij je werkgever uitvoert. Maar op papier ben je bij Pronkert Payroll in dienst. Wij regelen daarom je arbeidsvoorwaarden en betalen je salaris. Zo weet je zeker dat je geld altijd correct en precies op tijd op je rekening staat. En dat je vakantiegeld, vakantiedagen en pensioen altijd goed geregeld is.

Bovendien profiteer je van onze CAO. En met één belletje naar onze helpdesk heb jij een snel en deskundig antwoord op al je vragen over bijvoorbeeld je loonstrook of pensioen. Al jouw informatie vind je terug op je eigen online portal. Wel zo makkelijk, zo zie je gelijk hoeveel uur je gewerkt hebt en hoef je nooit meer te zoeken naar loonstrookjes.

Heb je vragen? Bel dan 085 – 130 25 77, we helpen je graag.

Ben je al medewerker bij Pronkert? Dan kun je hier doorklikken naar je eigen portal.

Onder welke CAO val ik?

Pronkert volgt het NBBU-CAO. Wij werken volgens het Fasensysteem Uitzendkrachten. CAO staat voor Collectieve Arbeidsovereenkomst. In deze CAO zijn afspraken vastgelegd over bijvoorbeeld vakantie- en verlofdagen en beloningsstructuren. Het NBBU is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. De belangen worden behartigd van bijna 1.000 brede dienstverleners in de flexbranche zoals payroll-ondernemingen, uitzendbureaus, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt.

Fase 1 & 2

Het Fasensysteem bestaat uit vier fasen. De uitzendkracht is werkzaam in fase 1 zolang hij of zij niet meer dan 26 weken gewerkt heeft. Hierbij tellen alleen gewerkte weken mee. In fase 1 is het uitzendbeding van kracht en is er ook sprake van uitsluiting van loondoorbetalingsplicht. Wat betekent: geen werk, geen loon.

Fase 2 duurt 52 weken.

Fase 3

Fase 3 duurt maximaal vier jaar en hierin kan maximaal zes keer een uitzendovereenkomst voor een bepaalde tijd worden afgesloten. Tijdens deze fase is er sprake van een loondoorbetalingsverplichting over de uitzendperiode.

Fase 4

Na fase 3 begint fase 4. In deze fase heeft de uitzendkracht recht op een uitzendovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Als er tijdens fase 1, 2 of 3 een onderbreking van 26 weken of langer zit, dan begint de telling van fase 1 opnieuw.

Hier nog even alle voordelen voor jou als medewerker op een rij:

  • Jouw salaris wordt correct en precies op tijd uitbetaald
  • Met je vragen kun je altijd terecht bij onze deskundige helpdesk
  • We beantwoorden je vragen binnen 24 uur
  • Al jouw informatie staat op één plek: jouw eigen online portal

Heb je vragen? Bel dan 085 – 130 25 77, we helpen je graag.